Министерството на финансите публикува за обществено обсъждане проект на Закон за

...
Министерството на финансите публикува за обществено обсъждане проект на Закон за
Коментари Харесай

Финансовото министерство публикува предложения за промени в данъчни закони

Министерството на финансите разгласява за публично обсъждане проект на Закон за изменение и допълнение на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс.

Предлагат се ограничения в региона на фискалния надзор на артикули с висок фискален риск, които имат за цел по-ефективна предварителна защита и противопоставяне против данъчните измами и укриването и невнасянето на налози.

Въвежда се наложително авансово обявление на данни за транспортите на артикули на територията на Република България на артикули с висок фискален риск, осъществявани с транспортни средства над 3,5 тона.

Предлагат се и ограничения по отношение на изискванията и реда за разплащанията на разпоредителите с бюджет по контракти – въвеждане на режим за известяван на приходните организации за идни заплащания от бюджета към данъчно задължени лица. Плащанията ще са по подписани контракти на стойност над 10 000 лева, както и за предявени на задължените лица изпълнителни листове за над 1000 лева Този режим е законово развиване на постановките на решение на Министерския съвет за изискванията и реда за разплащанията на разпоредители с бюджет по контракти, като се уголемява и кръгът на задължените лица по това решение. Чрез него ще се вкара още един метод за информиране на обществените реализатори за съществуване на финансови средства в данъчно задължени лица.

Предлагат се и други промени в разпореждания на Данъчно-осигурителен процесуален кодекс, обусловени от открити в практиката недостатъци и непълноти.

Вижте повече в документа:

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР